IniciSobre Lagun AroSala de premsa

Canal RSS

Sala de premsa

Tornar

Seguros Lagun Aro obté un benefici de 23,2 milions deuros

10/04/2014 Ě

Compartiu: |

Seguros Lagun Aro ha assolit l'any 2013 uns beneficis ordinaris abans d'impostos de 23,2 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 15,4% sobre l'any anterior.

 

En aquest període la companyia d'assegurances ha assolit una facturació de 185 milions, cosa que representa un 4% d'increment respecte a l'exercici anterior.

 

A final de l'any 2013 Seguros Lagun Aro va ser escollida com la companyia que va oferir un "Millor servei d'atenció al client" dins del sector.

 

Seguros Lagun Aro ha assolit l'any 2013 uns beneficis ordinaris abans d'impostos de 23,2 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 15,4% sobre l'any anterior. Sobre el total de la facturació, 111,3 milions corresponen a Seguros Lagun Aro, SA (un descens del 5,4% respecte al 2012) i 73,3 milions a Seguros Lagun Aro Vida, SA (un increment del 19,3% respecte al 2012).

 

El context de debilitat econòmica que vivim al conjunt de l'Estat espanyol i la gran competència entre les asseguradores ha propiciat una disminució generalitzada de la facturació, fonamentalment en el ram de l'automòbil, a causa d'un descens important en la prima mitjana.

 

En el cas de Seguros Lagun Aro, el descens en aquest ram ha estat del 7,8% respecte a l'any anterior, mentre que el ram de la llar ha aconseguit un increment de l'1,4%, fet que suposa estar per sobre de les dades sectorials. La ràtio combinada s'ha situat en el 84,4%, amb una millora de 4 punts respecte al 2012.

 

L'increment a Seguros Lagun Aro Vida, SA ha estat degut principalment al ram de l'estalvi amb un creixement del 26,7% respecte a l'any anterior, igual que vida risc, que ha obtingut un increment del 2,6%, amb la qual cosa també millora les dades del sector.

 

D'altra banda, el marge de solvència a Seguros Lagun Aro el 2013 ha estat del 257,6%, amb una millora de 47 punts respecte a l'assolit l'any anterior.

 

Els factors que han contribuït a la consecució d'aquests resultats són els següents:

>> La nova estratègia del Grup Laboral Kutxa, la primera entitat financera que ha desenvolupat el veritable concepte "Bancassegurances", integrant per a això la xarxa comercial de directe de Seguros Lagun Aro a les seves sucursals i oferint servei en 365 d'aquestes, que compten amb un gestor especialista en assegurances.

>> La bona evolució de la rendibilitat de la cadena de mediació.

>> Des de l'àrea tècnica, la millora significativa produïda en l'àmbit de la sinistralitat

>> L'alta qualitat en la prestació del servei, productes competitius i la proximitat als seus canals de venda.

>> I, finalment, des del punt de vista de la gestió interna, la reducció de despeses i la posada en marxa de processos de millora d'eficiència.

 

Aquestes dades reforcen el compromís adquirit per Seguros Lagun Aro per mantenir el lideratge al País Basc i Navarra i créixer de manera rendible i sostinguda a la resta d'Espanya.

Finalment, a començament d'any s'ha aprovat el nou Pla Estratègic 2014-2017 que marcarà les línies que se seguiran en els propers anys i que es basa en una consolidació de les noves estratègies posades en marxa recentment tant en bancassegurances com en el canal de mediació, així com en la millora de l'eficiència interna i de la rendibilitat.

 

 

Tornar

Mondragˇn Corporaciˇn Ě Humanity at work