IniciSobre Lagun AroSala de premsa

Canal RSS

Sala de premsa

Tornar

Seguros Lagun Aro, premiada com a Servei d`Atenció al Client de l`Any en el sector de les assegurances

04/11/2013 Ě Lagun Aro

Compartiu: |

Seguros Lagun Aro ha estat premiada com a Servei d'Atenció al Client de l'Any en el sector de les assegurances en la tercera edició del Certamen dels Líders en Servei  que va tenir lloc a Madrid el dilluns 28 d'octubre. Aquest reconeixement és un símbol de qualitat que transmet seguretat al consumidor a l'hora de contractar el servei d'una empresa. Un total de 14 empreses van ser guardonades en la tercera edició del Certamen dels Líders en Servei, entre les quals hi havia Vente-privee, Nespresso, Cofidis i Eroski.

 

De fet, l'objectiu d'aquests premis és oferir als usuaris una eina per distingir les companyies que ofereixen més qualitat d'atenció al client per sector d'activitat i estimular les empreses perquè millorin el seu servei i puguin així diferenciar-se de la resta de competidors.

 

Les empreses participants en aquesta 3a edició del certamen a Espanya han estat sotmeses a una avaluació exhaustiva que ha consistit en 180 tests de Mystery Shopper en canals a distància realitzats per l'empresa Gesfutur (120 tests telefònics, 45 correus electrònics o formularis web i 15 navegacions web) més una enquesta de satisfacció llançada a 2.000 persones representatives de la població espanyola duta a terme per l'empresa líder en investigació de mercats TNS.

 

Les companyies guanyadores han obtingut el dret d'ús del logotip "Elegido Servicio de Atención al Cliente del Año 2014" en la seva comunicació durant un any, la qual cosa les acredita com a líders en aquest sentit.

 

El logotip "Elegido Servicio de Atención al Cliente del Año" està avalat per la transparència i la credibilitat de persones que han testat el servei sobre escenaris concrets i problemàtiques representatives de les dels usuaris, més l'opinió concreta dels clients de les companyies avaluades.

 

El premi a Seguros Lagun Aro el va recollir la directora del Contact Center de la companyia, Idoia Izaguirre.

Tornar

Mondragˇn Corporaciˇn Ě Humanity at work