IniciSobre Lagun AroSala de premsa

Canal RSS

Sala de premsa

Tornar

El servei dĺatenció al client dĺAssegurances Lagun Aro, guardonat amb el premi Calidad Contact Center

27/06/2013 Ě Lagun Aro

Compartiu: |

El servei d'atenció al client d'Assegurances Lagun Aro ha rebut el premi Calidad Contact Center al Millor Servei d'Assistència a l'Assegurat per la seva plataforma interna en la quarta edició dels Platinum Contact Center Awards.

 

Al lliurament dels guardons, que va tenir lloc al Col•legi de Metges de Madrid, van assistir el director Comercial, de Màrqueting i Comunicació d'Assegurances Lagun Aro, Gorka Ansuategui, i la directora del Contact Center, Idoia Izaguirre.

 

La IV edició dels Platinum Contact Center Awards, que va reunir prop de 300 professionals del sector (banca, assegurances, administracions públiques i indústria), ha destacat per l'elevada participació, gairebé un centenar de candidatures que han estat avaluades per un jurat expert docent. 

 

Aquest jurat estava format per José Carlos Segura Luna, catedràtic de la Universitat de Granada en l'àrea de Coneixement de la Teoria del Senyal i les Comunicacions; María Isabel González Bravo, professora titular d'universitat a la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Salamanca; José Ignacio Galán, catedràtic d'Organització d'Empreses a la Universitat de Salamanca; Emma Crespo, representant del viver d'empreses de la Universitat Carlos III de Madrid; i Roberto Hernández Berlinches, director de l'MTS d'Enginyeria Informàtica de la UNED.

 

El servei d'atenció al client d'Assegurances Lagun Aro ja va rebre el 2011 un dels premis Contact Center que reconeixia la seva aposta interna per la innovació en els serveis multicanal.

Tornar

Mondragˇn Corporaciˇn Ě Humanity at work