IniciSobre Lagun AroSala de premsa

Canal RSS

Sala de premsa

Tornar

Seguros Lagun Aro, guanyadora dels Best Customer Experience Awards Spain 2012 en la categoria dasseguradores

16/01/2013 Ě Lagun aro

Compartiu: |

La companyia ocupa, a més, la setena posició entre les 500 empreses seleccionades de l'àmbit nacional per la seva qualitat, atenció al client i experiència de compra

 

Seguros Lagun Aro lidera el rànquing dels Best Customer Experience Awards Spain 2012 en la categoria d'asseguradores de l'àmbit nacional per l'alt nivell de satisfacció i fidelització dels seus clients, entre altres aspectes. A més, la companyia asseguradora ocupa la setena posició entre les 500 empreses avaluades en l'àmbit nacional per la seva qualitat, atenció al client i experiència de compra, terreny en què guanyen pes les xarxes socials.

 

Best Customer Experience Institute és una organització privada que cada any celebra els Best Customer Experience Awards en diversos països. Per primera vegada ha publicat a Espanya aquest rànquing que selecciona, analitza i avalua les millors marques i empreses de cada país per mitjà d'enquestes a consumidors i de diferents tècniques d'investigació de mercats, com mystery shopping o mystery calling, en què un investigador es fa passar per un client, o enquestes de satisfacció.

 

En el cas espanyol, més de 2.000 consumidors han triat les 500 millors empreses per la seva qualitat, atenció al client i experiència de compra i s'han fet un total de 250 tests a cada empresa per analitzar tant la qualitat del servei que ofereixen com les actituds dels consumidors. Els canals analitzats han estat les botigues o oficines de la companyia, l'atenció del seu centre d'atenció telefònica, el seu servei per mitjà de la web i les xarxes socials, etc.
En aquesta anàlisi s'ha donat molta importància precisament a les xarxes socials, convertides en una eina fonamental en l'atenció al client i amb un pes específic important en l'experiència del client.

 

Després de la investigació, Seguros Lagun Aro ocupa el primer lloc en la categoria d'asseguradores i el setè entre les 500 empreses avaluades. Aquesta dada té un gran valor, ja que entre les deu primeres empreses hi trobem, juntament amb Seguros Lagun Aro, companyies com Apple, Nespresso, Coca Cola, Mac Donalds, Vueling, Starbucks, Mango, Audi i Bankinter. El guanyador de cada categoria podrà utilitzar el segell de qualitat dels Best Customer Experience Awards en totes les seves comunicacions.

Tornar

Mondragˇn Corporaciˇn Ě Humanity at work