IniciSobre Lagun AroSala de premsa

Canal RSS

Sala de premsa

Tornar

Ja fa un any de la posada en marxa del primer servei datenció psicològica a víctimes daccidents de trànsit de la CAPV

11/04/2012 Ě Lagun aro

Compartiu: |


• Una psicòloga especialitzada en atenció a les víctimes és l'encarregada d'oferir un servei personalitzat per mitjà de diverses teràpies de grup i individuals.

 

• El servei s'ofereix tant per telèfon 94 603 300 i correu electrònic psicologa@stopaccidentes.org  com de manera presencial a les instal•lacions d'STOP Accidentes de Durango.

 

• El balanç d'aquest primer any és molt positiu: s'han dedicat prop de 300 hores a l'atenció individualitzada de les víctimes, 75 persones han participat en les diferents teràpies de grup i s'han atès gairebé 500 trucades.

 

• Es tracta d'un servei pioner al País Basc.

 

• Enguany, la Fundació i STOP Accidentes introduiran millores en el servei amb l'ampliació de l'horari d'atenció de l'oficina de l'ONG a Durango i la inclusió del servei a domicili per poder atendre les persones que no es puguin desplaçar fins a la seu.

 

• El seu objectiu és millorar la situació del col•lectiu de víctimes d'accidents de trànsit després de patir un accident.

 

 

El servei d'atenció psicosocial a víctimes d'accidents de trànsit, pioner al País Basc i posat en marxa per la Fundació Lagun Aro Mirada Social i STOP Accidentes, ha celebrat el seu primer aniversari. Al llarg d'aquest primer any, el servei ha dedicat prop de 300 hores a l'atenció individualitzada de les víctimes, ha fet teràpies de grup en què han participat 75 persones i ha atès prop de 500 trucades.

 

Aquesta iniciativa respon a una demanda que va sortir a la llum en l'Estudi Fundació Lagun Aro-Mirada Social-STOP Accidentes: la vida després de l'accident de trànsit. L'informe, fet en col•laboració amb STOP Accidentes i professors de la Universitat Autònoma de Barcelona, va posar en relleu la situació de desemparament en què es trobaven les víctimes després de patir un sinistre.

 

Des de fa un any, una psicòloga especialista en atenció a víctimes d'accidents de trànsit ofereix el seu suport i coneixement a totes les persones que sol•liciten ajuda psicosocial per mitjà de l'adreça electrònica psicologa@stopaccidentes.org, el telèfon d'atenció al públic 946 033 000 o que s'adrecen a la delegació del País Basc d'STOP Accidentes, a la plaça de Pinondo del municipi biscaí de Durango.

 

Aquest any, la Fundació i STOP han decidit ampliar l'horari d'atenció al públic de l'oficina d'STOP Accidentes 5 hores més la setmana, de manera que l'oficina romandrà oberta de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 hores i s'obrirà durant 5 hores a la tarda, en principi, els dimecres.

 

A més, STOP Accidentes ha detectat que moltes persones no poden desplaçar-se fins a la seu de Durango, de manera que la Fundació i l'ONG han decidit incloure el servei a domicili per oferir assistència a aquelles persones residents a la geografia basca que no puguin adreçar-se a la seu.

 

El servei ofereix ajuda sobre els tràmits necessaris després d'un sinistre i les institucions a les quals cal adreçar-se quan es produeix un accident; també ofereix suport per superar el dol i ajuda per conèixer en què consisteix el procés judicial, quins drets tenen les víctimes i quant temps cal esperar, entre altres qüestions.

 

Una altra de les modalitats de tractament que ha realitzat el servei és l'organització de teràpies de grup i tallers d'habilitats en els quals intercanviar experiències amb persones que han passat per la mateixa situació per facilitar així la superació del sinistre. Finalment, i en cas que la víctima o el seu familiar hagin de fer front a un judici per l'accident, el servei oferirà suport a les víctimes per afrontar millor la situació i la sentència, en cas que resulti desfavorable.

 

La psicòloga que atén aquest servei assegura que la majoria de les persones que han reclamat la seva ajuda són víctimes d'accidents amb resultat de mort. "Fins i tot hi ha gent que continua perduda malgrat que el sinistre hagi passat fa molt de temps, i que no sap que existim", afegeix.

 

"Quan és molt recent -continua-, arriben desorientats; necessiten que els diguem que els seus símptomes són normals. Els guiem al llarg del dol. En una segona fase, necessiten reunir-se amb altres persones que han passat pel mateix en teràpia de grup".

Tornar

Mondragˇn Corporaciˇn Ě Humanity at work