IniciSobre Lagun AroSala de premsa

Canal RSS

Sala de premsa

Tornar

Seguros Lagun Aro obté un benefici de 15,6 milions deuros el 2011

05/03/2012 Ě Lagun aro

Compartiu: |

La millora de resultats es deu a la reducció de la sinistralitat, al control de la despesa i a la fidelització dels clients.

 

En un any 2011 marcat per un descens dràstic de les matriculacions de vehicles i de les vendes de pisos, Seguros Lagun Aro ha millorat els seus resultats respecte a anys anteriors en obtenir un benefici abans d'impostos de 15,6 milions d'euros; un 43,12% més que el 2010, any en què va obtenir un benefici de 10,9 milions d'euros.

 

La facturació total ha estat de 211,1 milions amb un increment del 6,75% respecte al 2010. Sobre el total d'aquesta xifra, 127,2 milions corresponen a Seguros Lagun Aro, SA i 83,9 milions a Seguros Lagun Aro Vida, SA.

La millora de la facturació i dels resultats registrats aquest any es deu a la reducció de la sinistralitat, la contenció de la despesa i la fidelització dels clients (375.000) i mediadors.

 

Per rams, Seguros Lagun Aro va créixer el 2011 un 1,8% en primes i un 1,2% en pòlisses de llar; en automòbils va patir un descens del -4,2% en primes i un creixement de l'1,1% en pòlisses; i, finalment, en vida risc va créixer un 3,6% en primes i un 0,28% en pòlisses. Bàsicament totes aquestes dades segueixen la tendència general del sector.

 

Els bons resultats obtinguts el 2011 avalen la bona gestió feta per l'entitat, que ha hagut de dur a terme ajustaments importants per adaptar les seves previsions i fer un control exhaustiu de la despesa. A això s'ha sumat la reducció de la sinistralitat, que enguany ha disminuït un 16,46% respecte al 2010.

 

Els resultats obtinguts reforcen el compromís adquirit per Seguros Lagun Aro per mantenir el lideratge al País Basc i Navarra i créixer de manera rendible i sostinguda a la resta d'Espanya. La gestió feta durant aquests anys unida als ajustaments duts a terme en les previsions del seu Pla Estratègic 2009-2012 per adaptar-lo a la conjuntura econòmica actual han permès millorar i reforçar any rere any els resultats de la companyia.


Precisament, de cara al 2012, l'estratègia de la companyia es basarà en l'eficiència. Aquesta eficiència es vol aconseguir gràcies al reforç del canal de banca-assegurances i a la reordenació del canal de mediació. Concretament, en aquest canal s'ha dut a terme una reorganització a les sucursals de Cantàbria, Salamanca, Burgos i Lleó. En aquestes províncies la companyia continua treballant amb la seva xarxa comercial per oferir el millor servei als mediadors amb la particularitat que s'han agrupat en dues macrosucursals: Cantàbria s'uneix a Biscaia i la resta, Burgos, Lleó i Salamanca, s'uneixen a Valladolid. Finalment, seguint els estàndards d'eficiència marcats per la companyia, s'ha tancat la sucursal de Madrid ja que, a curt termini i en haver estat l'última sucursal que es va obrir al canal de mediació, no complia els criteris de rendibilitat necessaris per assolir aquesta eficàcia.


D'altra banda, la Fundació Seguros Lagun Aro-Mirada Social continua duent a terme una tasca important dins la societat en els tres àmbits en què actua: la promoció de l'esport popular com a foment de la salut, accions per al foment de la cultura i la posada en marxa d'iniciatives per millorar la qualitat de vida de les persones que han patit un accident de trànsit. Tot això és possible gràcies a l'aportació de la companyia a la seva Fundació del 3,5% dels beneficis.

 

Finalment, el desembre de 2011 Caja Laboral, aliat estratègic de l'asseguradora dins de l'àrea financera de Corporación Mondragón, ha completat el 100% de les seves participacions a Seguros Lagun Aro amb 65 milions d'euros. Per la seva banda, amb aquesta adquisició, Caja Laboral pretén mantenir la seva posició de lideratge en qualitat de servei i avançar en la consecució i consolidació d'una proposta de valor única per als seus clients, que inclogui la satisfacció de les necessitats financeres i d'assegurament de famílies i empreses.

 

Tornar

Mondragˇn Corporaciˇn Ě Humanity at work