IniciSobre Lagun AroSala de premsa

Canal RSS

Sala de premsa

Tornar

Rècord de participació i de públic en la 47a edició de la Behobia-Sant Sebastià que patrocina la Fundació Seguros Lagun Aro-Mirada Social

15/11/2011 Ě Lagun aro

Compartiu: |

Prop de 20.000 atletes van recórrer els 20 km que separen el barri de Behobia (Irun) de Donostia-Sant Sebastià

 

La 47a edició de la Behobia-Sant Sebastià, una de les cites principals del calendari de curses populars que patrocina la Fundació Lagun Aro-Mirada Social, va batre ahir diversos rècords: de participació (més de 19.800 atletes), de públic (unes 60.000 persones) i de marca, ja que en la categoria femenina Tirhas Gebre va superar en 47 segons el millor temps aconseguit fins ara per una dona.
La jornada d'ahir va estar marcada per la bona climatologia, que va animar milers de persones a acostar-se fins a la capital guipuscoana per animar els atletes. La cursa va comptar amb el domini etíop esperat. El guanyador masculí va ser Abrha Milaw Asefa.

 

Des d'un bon començament, un grup de 12 corredors van prendre la davantera. Entre ells hi havia el grup d'africans, els catalans Marc Roig i Jaume Leiva, els bascos Asier Cuevas i Jon Arozena, i el lleonès Alejandro Martínez. A partir del quilòmetre 6, el guanyador de la prova es va desmarcar del grup d'escapats i va ser el primer a assolir l'alt de Gaintxurizketa, punt destacat del recorregut. Tot i que va ser atrapat pel seu compatriota Akebom Hadush i per Alejandro Martínez, finalment Milawa va creuar la meta en 1.02:57. A 14 segons va arribar el seu compatriota Hadush i en 1.03:33 ho va fer Alejandro Martínez.

 

Enguany, dissabte també es va batre rècord. La Behobia-Txiki, per a menors de 15 anys, que organitza la Fundació Lagun Aro-Mirada Social i de la qual és patrocinador principal, va celebrar la seva cinquena edició per primera vegada en dissabte. Gairebé 2.000 nens i nenes (el doble que l'any anterior) es van enfundar la samarreta de la Behobia-Sant Sebastià i van omplir de gom a gom els voltants d'Alderdi-Eder per celebrar la cinquena edició d'aquest ja clàssic de l'esport popular infantil.

 

Des de les 11 h del matí, un grup de voluntaris de Seguros Lagun Aro es van dedicar a preparar la festa dels més menuts. Després d'un treball intens, a les 16 hores es va donar el tret de sortida a la primera prova.

 

La Fundació Lagun Aro-Mirada Social, creada el 2008, es dedica a canalitzar l'activitat d'RSC de Seguros Lagun Aro i a desvincular-la de l'activitat comercial de la companyia. Des que es va crear s'ha centrat en tres línies d'actuació: acció social, amb especial èmfasi en l'atenció al col•lectiu de víctimes d'accidents de trànsit i els seus familiars; suport a la cultura; i suport a l'esport popular, on s'emmarca aquesta cursa Behobia-Sant Sebastià.

Tornar

Mondragˇn Corporaciˇn Ě Humanity at work