IniciSobre Lagun AroSala de premsa

Canal RSS

Sala de premsa

Tornar

Seguros Lagun Aro ajuda els afectats per les inundacions daquest cap de setmana al País Basc

09/11/2011 Ě Lagun Aro

Compartiu: |

Des que el divendres 4 de novembre passat comencés a ploure al País Basc i es donés d'alta el primer sinistre a causa de les pluges, Seguros Lagun Aro va activar un protocol d'actuació, que manté en marxa, per atendre els seus clients i ajudar-los a resoldre els sinistres.

 

Part d'aquests sinistres seran assumits pel Consorci de Compensació d'Assegurances, entitat pública del Ministeri d'Economia i Hisenda, encarregat d'indemnitzar els danys produïts a les persones o els béns, en funció d'una sèrie de requisits. I part els assumirà la mateixa asseguradora.

 

En principi, com a norma general, els danys per pluges i vent seran assumits pel Consorci quan l'entrada de l'aigua s'hagi produït de baix cap a dalt, mentre que l'asseguradora assumirà els danys d'entrada d'aigua de dalt cap a baix.

 

Quan un client de Seguros Lagun Aro presenta un comunicat considerat consorciable, és la mateixa asseguradora la que ajuda el client i l'informa sobre com presentar aquest comunicat al Consorci, indicant-li quins són els passos que cal seguir, la documentació que ha de presentar i donant-li recomanacions, etc.

 

La manera més adequada de presentar el comunicat al Consorci és per telèfon 902 222 665 o per Internet www.consorseguros.es, evitant el paper. Entre les recomanacions que rebran els afectats s'inclouen: la conveniència de fer totes les reparacions necessàries, fer fotografies dels danys que s'hagin de reparar, desar totes les factures que es paguin, ser conscients que a causa del nombre d'afectats el pagament de les indemnitzacions es pot endarrerir, etc.


En els casos en què correspongui a l'asseguradora assumir els danys, Seguros Lagun Aro ha activat un protocol d'actuació interna. Aquest protocol inclou fins i tot l'enviament de perits en determinats sinistres consorciables per fer un inventari dels danys, en deferència envers els seus clients. A més, Lagun Aro també envia perits als clients de pòlisses d'automòbils a tot risc a títol informatiu.

 

En el cas d'automòbils, el Consorci només compensa els danys produïts en aquells vehicles que tenen inclòs algun tipus de cobertura de dany al propi vehicle (per exemple, trencament de vidres, robatori o les anomenades assegurances a tot risc). És per això que Seguros Lagun Aro informa els clients d'aquest fet. A més, la companyia ofereix servei d'assistència en viatge per traslladar els vehicles que no poden circular fins al taller escollit per tal que el perit designat pel Consorci passi a valorar els danys.

Tornar

Mondragˇn Corporaciˇn Ě Humanity at work