IniciSobre Lagun AroSala de premsa

Canal RSS

Sala de premsa

Tornar

Kilian Jornet, campió del món de curses de muntanya, dóna suport a la 06.Kosta Trail

30/05/2011 Ě Lagun Aro

Compartiu: |

Kilian Jornet, campió del món de curses de muntanya, enguany ha tornat a donar suport a la 06.Kosta Trail, la cursa de muntanya organitzada per Forum Sport, que patrocinem des de la nostra fundació Lagun Aro-Mirada Social, juntament amb Salomon.

 

L'edició 06 d'aquesta prova, la primera a nivell del mar que s'organitza a Biscaia, se celebra enguany el 12 de juny, i torna a tenir una finalitat solidària, ja que la recaptació per les inscripcions anirà en benefici de la Fundació Basca d'Esclerosi Múltiple Eugenia Epalza. La Kosta Trail es divideix en tres categories: Cursa, Marxa de muntanya i Marxa familiar.

 

Jornet va oferir el 26 de maig passat una conferència a l'Aula de Cultura de Sopelana (Biscaia) titulada "Trail running. Correr de sol a sol". Una xerrada que s'emmarca en l'acord de col•laboració que tenen Forum Sport i Salomon amb la Kosta Trail.

 

Es tracta de la segona ocasió en què l'atleta català fa una xerrada en aquesta Aula de Cultura. Dijous passat es van projectar vídeos i imatges, i l'atleta, quatre vegades campió del món de curses de muntanya, va explicar l'essència del trail running a través de diverses de les seves curses i reptes superats el 2010. Així doncs, va explicar com va ser l'ascens i el descens del Kilimanjaro (5.891 m) en 7 h 15 min, un temps que el va fer batre el rècord fixat en 8 h i 27 min el 28 de setembre passat.

 

Una altra de les gestes que va relatar el català va ser la Transpirenaica, que va superar el 2010. L'atleta va aconseguir enllaçar el mar Cantàbric amb la Mediterrània recorrent els Pirineus en només una setmana. En total, van ser 830 quilòmetres amb 40.000 metres de desnivell positiu que Kilian va superar corrent entre 10 i 13 hores diàries.

 

Lluitador infatigable, l'atleta és ja una llegenda de la muntanya. A més d'haver aconseguit aquest mateix any i per quart consecutiu el Campionat del Món de Curses de Muntanya, Kilian Jornet ha conquerit nombrosos títols de trail running, com l'Ultra Trail Mont Blanc 2008 i 2009, el Gran Raid Reunión 2010, la Zegama 2007, 2008 i 2010, el Climbathon Malàisia 2007 i 2009, la Copa del Món Transcavallo 2011, la Copa del Món d'Esquí de Muntanya 2011, el prestigiós Campionat Pierra Menta, la Copa del Món Marmotta 2011 o tres medalles d'or en els Mundials d'Esquí de Muntanya, entre molts altres.

Tornar

Mondragˇn Corporaciˇn Ě Humanity at work