A lĺaula

Tornar

PREVENIR ACCIDENTS

16/05/2011 - Quan convé contractar una asseguranša de vida?

Enviat per Lagun aro (Comunicación)

Compartiu: |

Tots sabem que quan demanem un préstec hipotecari hem de contractar una assegurança de vida risc, però oblidem que hi ha molts altres moments en què podem assegurar la nostra vida i no ho fem.

A ningú no se li acut no contractar una assegurança de cotxe o de la llar, però moltes vegades descuidem el més important, que és la nostra vida i la nostra integritat física. T'expliquem quan és aconsellable contractar una assegurança de vida risc, de vida estalvi o d'invalidesa temporal.

-Assegurances de vida risc i d'accidents: donen cobertura a circumstàncies com ara la defunció, la invalidesa o una malaltia greu. Són imprescindibles quan es té un préstec hipotecari o personal, però també són importants en altres circumstàncies. Per exemple: davant del naixement d'un fill, quan es viatja sovint, davant d'experiències properes de malalties greus o quan tenim una feina que implica riscos per a la nostra persona. També són interessants per als treballadors autònoms que solen tenir una menor protecció de la Seguretat Social.

-Assegurances d'invalidesa temporal: cobreixen baixes per malaltia o accident, així que les pots contractar en qualsevol moment, si ets un treballador per compte d'altri i especialment si ets autònom.

-Assegurances de vida estalvi: l'objectiu és anar estalviant per a una data futura. Són interessants per a moments puntuals (canviar de cotxe, fer una reforma a la llar, fer el viatge dels teus somnis) o per anar estalviant per quan el nostre fill faci 18 anys o entri a la universitat. També es contracten amb l'objectiu d'obtenir ingressos extres en el moment de la jubilació. Amb la incertesa actual sobre el futur de les pensions, començar a estalviar com més aviat millor es fonamental.15/11/2010 - Com tenir cura de la bicicleta per evitar accidents

Enviat per Comunicación (Lagun Aro)

Compartiu: |

Per mantenir en bones condicions la nostra bicicleta i evitar així més d'un ensurt, hem de tenir en compte que cal que fem una sèrie de revisions.

- Supervisa els frens i els seus cables sovint, ja que tots dos es desgasten amb molta facilitat.
- Si has de canviar el patí del fre, comprova que el nou estigui ben recte i ajustat dins del compartiment per tal que els frens responguin correctament.
- Si el que la teva bicicleta necessita és un canvi de la coberta d'una de les rodes, utilitza només les palanques especials per a aquesta finalitat. Qualsevol altre instrument podria fer malbé la càmera, la coberta i fins i tot la llanda.
- No engreixis els engranatges de la bicicleta, ja que vénen lubricats de fàbrica amb un producte especial.
- Si una de les cambres es desinfla molt sovint, la primera opció és substituir la gometa que hi ha a l'interior de la vàlvula de la cambra.
- Perquè la cadena no es trenqui ni s'oxidi, neteja-la amb un cotó amarat de querosè i impregna-la d'oli almenys cada quatre mesos.26/04/2010 - Consells per viatjar amb avió

Enviat per Lagun aro (comunicación)

Compartiu: |

L'avió sol ser la manera més ràpida de desplaçar-se a llocs llunyans; tanmateix, poden succeir desenes d'incidències que ens compliquin el viatge. Algunes tan poc previsibles com l'erupció recent del volcà d'Islàndia, que ha deixat milers de viatgers en terra. T'oferim alguns consells per fer front als problemes més comuns que solen succeir a l'hora de viatjar amb avió.


- Cancel·lacions i canvis de data: en fer la reserva, fixa't sempre en les penalitzacions que s'apliquen per canviar o cancel·lar un vol. Si és la companyia la que cancel·la el vol pots demanar un seient en el proper vol disponible, però assegura't abans que sigui de les mateixes característiques (la mateixa classe o millor que l'escollida, escales, etc.). Si no és així, tens dret al reemborsament del cost íntegre del bitllet o que t'ofereixin una alternativa de transport que et dugui fins a la teva destinació.

- Si l'equipatge es perd tens dret a reclamar una indemnització.

- Retards: solen produir-se a causa del mal temps, problemes a l'aeroport o fallades mecàniques dels avions. Un retard d'entre mitja hora i fins a dues hores sol considerar-se normal. Si el retard és superior i tens una emergència (familiar malalt, sortida d'un creuer, etc.) poden arribar a atorgar-te un passatge per a un vol d'una altra companyia.

- Una assegurança de viatges pot cobrir la pèrdua de l'equipatge o la cancel·lació del viatge en l'últim minut.02/02/2009 - Consells per ser un bon vianant

Enviat per Lagun Aro (Comunicación)

Compartiu: |

El vianant és la baula més feble de la cadena de la circulació i la seva imprudència és la que genera més sinistres. Perquè això no passi, cada vegada que et desplacis a peu, no actuïs de qualsevol manera:

- No travessis mai el carrer si el semàfor està vermell.
- No passis per darrere d'un vehicle que estigui estacionat, ja que és molt possible que el conductor no et vegi.
- En els passos de vianants, comprova abans que els vehicles t'han vist i s'han aturat.
- No travessis la calçada utilitzant el mòbil.
- Quan caminis per una carretera, fes-ho sempre pel voral esquerre i amb un element reflectant.
- No et fiïs només de l'oïda, les bicicletes o el tramvia, per exemple, pràcticament no fan soroll.10/11/2008 - Indumentària per viatjar més segurs amb moto

Enviat per Comunicación (Lagun Aro)

Compartiu: |

L'increment de motos ha fet créixer el nombre de sinistres en què es veuen implicats motoristes. Després dels ciclistes, el motorista és el més feble de la carretera, ja que rep els impactes directament sobre el seu cos. Per això, si decideixes anar amb moto, la vestimenta que duguis és molt important.

El casc de seguretat, a més de ser l'element obligatori, ha de cobrir-te completament el cap i estar ben ajustat. Així mateix, la visera ha de ser l'apropiada per protegir els ulls.

La roba que duguis ha de ser còmoda i permetre maniobrar fàcilment. També és important que et protegeixi de les inclemències del temps o de possibles rascades en cas d'accident. Els guants millor que siguin de cuir o un altre material resistent, que protegeixin les mans i que permetin agafar-se bé al manillar. Finalment, les botes o sabates és fonamental que siguin resistents i prou altes per protegir els turmells. Convé que evitis els talons i, si duen cordons, que els portis sempre ben lligats, per evitar que s'enredin.08/07/2008 - Asseguranša dequipatges

Enviat per Lagun Aro (Comunicación)

Compartiu: |

La contractació d'una assegurança d'equipatges permet ampliar algunes cobertures de l'assegurança mínima del viatge i a més ofereix altres cobertures com responsabilitat civil o pèrdua d'equipatge, que per a alguns desplaçaments resulten molt interessants.


Depenent del tipus de viatge i de la durada, l'assegurança costa entre 35 i 42 euros de mitjana, encara que el ventall és molt ampli i pot oscil·lar entre els 6 i els 140 euros depenent de les prestacions.


No es tracta d'una assegurança de contractació obligatòria ni per al consumidor ni per a l'agència de viatges, però la majoria de les agències ho recomanen, en funció del país a visitar.  1. anterior
  2. 1
  3. 2
  4. siguiente
Mondragˇn Corporaciˇn Ě Humanity at work