A lĺaula

Tornar

ELS AUTÒNOMS

17/01/2011 - Consells per protegir lordinador de virus informàtics

Enviat per Lagun aro (Comunicación)

Compartiu: |

Els virus informàtics poden arribar fins al nostre equip a través de qualsevol mitjà d'emmagatzematge extraïble, com ara un missatge de correu electrònic, programari baixat d'Internet, CD de demostració o prova gratuïts, etc.

Hi ha alguns senyals que ens poden fer sospitar que el nostre ordinador està infectat per un virus: lentitud en carregar un programa, reducció de la capacitat en la memòria o disc dur, missatges d'error inusuals, activitat estranya a la pantalla...

Per prevenir l'aparició de virus i detectar-los abans que perjudiquin el nostre equip t'aconsellem que segueixis aquestes indicacions:

- En primer lloc cal disposar d'un programa antivirus, actiu i tan actualitzat com sigui possible.

- Baixar d'Internet només arxius de llocs de confiança.

- No lliurar a ningú les claus de l'ordinador.

- No enviar informació personal ni financera a ningú, tret que aquesta informació sigui sol•licitada per persones de confiança.

- No obrir arxius de missatges enviats per desconeguts, especialment els de tipus executable (.exe)04/10/2010 - Consells bàsics per fer-se autònom

Enviat per Lagun Aro (Comunicación)

Compartiu: |

En aquests moments en què la recerca de feina es fa cada vegada més difícil, moltes persones opten per muntar el propi negoci i fer-se autònoms. La llibertat d'horaris i l'organització del temps són dos dels principals avantatges d'aquesta opció laboral, però cal tenir en compte certa paperassa.

Segueix aquests consells:

-Tria un bon gestor, que estigui ben informat i conegui els punts essencials del treball d'autònom que cal realitzar.

-En principi, cal que t'adrecis a l'oficina d'Hisenda, on et dones d'alta a l'IAE (Impost d'Activitats Econòmiques). Hauràs d'emplenar un formulari sobre el teu epígraf d'autònom.

-Posteriorment, t'hauràs de presentar a l'oficina de la Seguretat Social corresponent, on et donen d'alta com a autònom.

-Tingues en compte alguns aspectes que et poden beneficiar. Per exemple, si és el primer any que ets autònom pots tenir un 7% de retenció de l'IRPF, tot i que si vols pots demanar que sigui del 15% (a moltes persones aquesta opció les beneficia a l'hora de fer la declaració de la renda).

-En determinades professions, no s'ha d'aplicar IVA a les factures que s'emeten, la qual cosa evita haver-se de presentar cada tres mesos a l'oficina d'Hisenda per declarar-lo. Informa't si és el teu cas.

-Per tenir accés als beneficis de la Seguretat Social, l'autònom ha de pagar una quota mensual. Aquesta xifra no és igual per a tots els autònoms. Hi ha, per exemple, bonificacions pel fet de ser dona, menor de 35 anys, per tenir fills, etc.

-A partir d'aquí, hauràs de dur un control mensual de la facturació, cotització i feines fetes a la teva empresa, la qual cosa exigeix una gran responsabilitat, per evitar equivocacions.

 21/12/2009 - Com fer una entrevista de feina

Enviat per comunicación (Lagun Aro)

Compartiu: |

En la conjuntura econòmica actual, són moltes les persones que busquen feina. Sol ser normal que per aconseguir-la hagin de superar una entrevista de feina, l'última fase que cal superar en qualsevol procés de selecció.

Mitjançant l'entrevista personal, l'empresa obté informació de primera mà sobre la nostra trajectòria professional, intenta descobrir les claus de la nostra personalitat i el nostre grau de motivació, actitud i coneixements necessaris per encaixar en el lloc i en l'empresa.

Es tracta d'una oportunitat única per potenciar les nostres aptituds, que hem d'aprofitar.
Aquests són alguns consells perquè afrontis amb èxit el procés de selecció:

- Informa't sobre les característiques de l'empresa i del lloc de treball ofert abans d'anar a l'entrevista.
- La puntualitat és clau. Si passa qualsevol contratemps avisa com més aviat millor.
- Porta una còpia del currículum.
- Vesteix de manera formal i adequada al lloc de treball al qual aspires. Evita els excessos. El que vols és que es fixin en el que els has de dir i no pas en com vas.
- Pensa en les possibles preguntes que poden fer-te i prepara respostes que afavoreixin la teva bona imatge.
- Escolta l'entrevistador i deixa que ell dirigeixi l'entrevista sense deixar escapar les oportunitats per parlar.
- Tingues iniciativa i resol els teus dubtes. Valoraran positivament el teu interès.
- El llenguatge corporal té un paper destacat en situacions tenses com aquesta. Procura mostrar-te relaxat, adopta una actitud correcta a l'hora de seure, no gesticulis de manera exagerada i mira l'interlocutor alhora que poses atenció al que diu.18/05/2009 - Consells a lhora dassegurar el teu negoci

Enviat per Lagun Aro (Comunicación)

Compartiu: |

Tenir un negoci implica molt esforç personal i una gran responsabilitat, fins i tot a l'hora de triar el tipus d'assegurança que necessita. L'elecció depèn del ram al qual pertanyi l'empresa i ha de cobrir no només els riscos tradicionals d'incendis o de robatori.

El més recomanable per als negocis amb 100 empleats o menys és contractar una pòlissa amb una cobertura bastant àmplia. Un paquet integral inclou una assegurança contra robatoris i assalts, danys com desastres naturals, vandalisme, explosions i incendis i una assegurança de responsabilitat civil que cobreixi els danys que pogués sofrir una persona dins del seu establiment.

Abans de contractar una assegurança, cal tenir en compte la grandària de l'empresa, ja que es corre el risc d'adquirir pòlisses contra situacions que no representen un perill real. A més, el preu depèn de la grandària de l'establiment i les àrees a protegir. Primer cal assegurar les que, en cas de produir-se algun contratemps, posen en perill la viabilitat del negoci.

A més, hi ha assegurances especialitzades que es poden afegir a la cobertura base. Per exemple, en el cas d'un proveïdor o transportista, una assegurança que empari el trasllat de la mercaderia; o una assegurança per als ordinadors i l'equip tècnic si és fonamental per al desenvolupament del teu negoci.

És essencial que renovis l'assegurança cada any per incloure millores, canvis, ampliacions, així com altres nivells de responsabilitat comercial.17/03/2009 - Com tenir èxit en el teu negoci en temps de crisi

Enviat per Lagun Aro (Comunicaciion)

Compartiu: |

En temps de crisi, qualsevol mètode és vàlid per tirar un negoci endavant. Una bona manera de fer-ho és fomentar la creativitat a la feina. Alguns dels beneficis que es poden aconseguir aplicant la creativitat a les diferents àrees de l'empresa es poden observar en un augment de les vendes, millores de les relacions amb el personal, disminució de costos i despeses, millors relacions amb els clients i proveïdors, etc.

Per tant, una forma de resoldre problemes en les empreses és estimular el personal perquè participi aportant idees, ja que ells saben quina és la millor manera de fer un treball específic. L'important és considerar que totes les idees són bones i que finalment s'aplica la més convenient.

Convida el personal de les diferents àrees de la teva empresa a participar en reunions destinades a plantejar problemes, perquè els treballadors ajudin a determinar les possibles causes que els originen i perquè aportin solucions creatives, pràctiques i factibles d'implementar.24/11/2008 - Consells per reduir les despeses en el teu negoci

Enviat per Lagun Aro (Comunicación)

Compartiu: |

Les despeses poden ser la ruïna de qualsevol negoci. Més encara, si el negoci està en una etapa primerenca de desenvolupament. Una bona manera de reduir costos innecessaris és tenir en compte alguns detalls a l'hora d'adquirir el material d'oficina.
 
Dedica un temps a comparar preus de diferents botigues, això farà que puguis trobar recursos sense necessitat de gastar quantitats imprudents de diners. No deixis que la impaciència per trobar el que busques més ràpidament repercuteixi en la teva butxaca. Recorda que tot és objecte de negociació i no et conformis només amb demanar el preu més baix. Però si el que vols comprar és vital per al desenvolupament del teu treball, val la pena pagar una mica més que pagar dues vegades. Això també és estalviar.

I fes servir la imaginació. Si hi ha alguna cosa que ja no et fa profit, aprofita-la per reciclar-la i utilitzar-la per a una altra cosa.Mondragˇn Corporaciˇn Ě Humanity at work