A lĺaula

Tornar

EL TEU COMERă

18/02/2008 - Consells per a una bona negociació (II)

Enviat per comunicación (Lagun Aro)

Compartiu: |

En la segona part de les recomanacions per assolir un negoci favorable a una escala normal, aconsellem que deixeu les emocions de banda. No us lligueu emocionalment a l'assumpte que s'està negociant, ja que això pot atorgar més avantatge a l'altra part. Demaneu una mica més del que desitgeu. I és que plantejar des del principi la xifra que volem no deixa lloc a la negociació.

Demaneu un preu més alt i després disminuïu les pretensions, deixant l'altra part en certa manera satisfeta amb una suposada cessió. No existeixen regles estrictes. Si formeu part del tracte, teniu el dret de canviar el que no convé. Si no s'està d'acord amb alguna cosa, objecteu-ho. No intenteu aprofitar-vos de l'altra part. Es tracta d'arribar a un acord i a un intercanvi justos. Cediu en les vostres pretensions fins que els termes siguin acceptables per a tothom. Aprofitar-se de l'altra part pot tornar-se en contra vostra i perjudicar futurs negocis.

Cal estar disposat a negociar des del principi. Si en algun moment us sentiu nerviosos, mireu de fer el que calgui per sentir-vos còmodes amb les negociacions, ja sigui parlant per telèfon o deixant que l'altra persona negociï en lloc seu. Tradicionalment, la Mediació petita i mitjana ha usat les eines proporcionades per les companyies amb les quals treballava, quedant sense el control efectiu del seu negoci ja que no disposava de totes les dades dels clients. Això du a disminuir la productivitat i el rendiment de les seves carteres. I aquest ha de ser un paràmetre per a aquest tipus de mediador a l'hora de valorar la inversió en tecnologia.11/02/2008 - Consells per a una bona negociació (I)

Compartiu: |

Cal reconèixer que avui dia estem negociant contínuament. L'objectiu no és guanyar, sinó arribar a un enteniment i a un acord just. Així que us donem alguns consells importants que podríeu tenir en compte la pròxima vegada que tingueu una negociació, sigui quina sigui. No accepteu mai la primera oferta i no feu mai la primera oferta.

Procureu deixar que sigui l'altra part la que plantegi les seves expectatives. Recordeu que les ofertes i contraofertes inicials estaran en els extrems màxims i mínims de les negociacions. Un pot realitzar una contraoferta o rebre-la amb l'altre extrem, i d'allà començar a negociar cap endins. Encara que el pla no ha de ser sempre arribar a un punt mig. Tingueu present ambdues perspectives.

Prepareu-vos per abandonar les negociacions si s'estan proposant xifres ridícules i l'altra part no està cedint. Llavors, voldreu abandonar les negociacions, sense que això es prengui com una tàctica. No sempre és possible, però mireu de tenir opcions a mà per si el tracte no és favorable. Si us qüestionen quin és el mínim que esteu disposats a acceptar, pregunteu quin és el màxim que els nostres interlocutors estarien disposats a pagar.24/09/2007 - Consells a lhora daccedir a una nova empresa (II)

Enviat per Lagun Aro (Comunicación)

Compartiu: |

Després del primer capítol que va obrir els consells d'integració en una nova empresa recomanem a més que us deixeu assessorar pels vostres companys i companyes, i superiors, i també podeu trobar ajuda en els professionals de recursos humans de l'empresa. El comportament ha de ser sempre ètic, ja que amb una actitud íntegra s'eviten problemes. Intenteu tenir un caràcter assertiu, donant una resposta d’acord amb l'esperit de l'empresa. Per exemple, si hi ha un ambient de tibantor procureu no fer bromes; i si és relaxat, el fet de centrar-vos únicament en el treball pot derivar en comentaris negatius. Arribar a un lloc de treball no significa l'arribada a la meta professional, sinó al principi d'una carrera. Mireu de ser espontanis en les respostes i en la vostra forma de ser, sense destacar. Aprengueu el màxim que pugueu, ja que això afavorirà la vostra integració i projectarà una imatge positiva a superiors i companys.17/09/2007 - Consells a lhora daccedir a una nova empresa

Enviat per Lagun Aro (comunicación)

Compartiu: |

Entrar en una nova empresa, sobretot si estem parlant de la primera experiència laboral, és un repte per a tot treballador. Els experts en recursos humans recomanen comportar-se amb la màxima naturalitat, mirant d’adonar-se d’allò que l'empresa transmet. Cal intentar captar tota la informació possible que es pugui sobre la nova empresa abans d’incorporar-s’hi. També hem de ser oberts a ocupar llocs de treball que abastin diferents àrees de coneixement. Serem ben rebuts si mostrem iniciatives de col·laboració amb els companys, demostrant que ens incorporem per a obtenir els objectius de grup marcats. És recomanable donar prioritat a l'aprenentatge. Sobretot en les primeres ocupacions no és únicament rellevant el sou a percebre, sinó també l'experiència que anirem adquirint.Mondragˇn Corporaciˇn Ě Humanity at work